Dimić: Nedostatak hrabrosti ili licemerje Danice Grujičić

 09. septembar 2023. 11:47

"Ministarka Grujičić je primetila brzu hranu oko škola, ali nije videla kladionice koje mnogo više šljašte. Možda je sponzorstvo sa kladionicom Mocart malo zaklonilo njen vidokrug", izjavio je Marko Dimić predsednik beogradskog Izvršnog odbora Stranke slobode i pravde reagujući na najavu ministarke zdravlja Danice Grujičić da treba da budu zabranjeni lokali brze hrane oko škola.

"Dobro je da je ministarka zdravlja primetila problem nezdrave ishrane dece. Već godinama Stranka slobode i pravde predlaže uvođenje besplatnog obroka u školama. Deca bi jela zdravu hranu, prilagođenu njihovom uzrastu, dok bi roditelji bili posteđeni ne tako malog troška.

Bilo je logično da ministarka Grujičić podrži predloge SSP-a za besplatne obroke u školama, kao i zatvaranje kladionica koje se nalaze oko škola. Umesto toga, podsetio je Dimić, ona je potpisala izmenjeni Pravilnik o postavljanju upozorenja za maloletnike na vratima kladionica i ukinula tu obavezu pa je svaka njena izjava o kladionicama u blizini škola licemerna.

"Osim nezdrave ishrane mladih i kladionica i kockarnica koje su na svakom ćošku, mlade u Srbiji ugrožava agresija koja se promoviše u medijima, svakodnevna režimska netreljivost prema drugačijem mišljenju, ali i razvratni rijaliti programi koji se neprestano emituju".

Umesto usputnih komentara domaće svakodnevice, Vaš zadatak, gospođo Grujičić, je da radite svoj posao i da se trudite da deci omogući normalno i zdravo odrastanje. Ako umete i možete, zaključio je beogradski odbornik SSP-a Marko Dimić.