Dr Grujić: Vučevićev Boske zaštićen i nakon pesničenja demonstranata

 09. septembar 2023. 12:49

Još jedan čin nasilništva u Novom Sadu izvršen na građanskom protestu kod “Mosta Slobode” ostaće nekažnjen nakon što je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbilo krivičnu prijavu Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret koju su u decembru 2021. godine podneli protiv Marka Bosanca Bosketa.

 

Sramna odluka novosadskog tužilaštva i to godinu i po dana nakon podnošenja prijave, ostaće na stubu srama o dobu nasilja koje je SNS režim generisao. Stoga tražim od Zaštitnika građana Zorana Pašalića, koji je u roku od 15 dana dužan da odgovori na ovo moje poslaničko pitanje, da se izjasni i kaže čija bi prva briga trebalo da bude zaštita osnovnih ljudskih prava građana kao u ovom slučaju, o tome da li će pokrenuti postupak kontrole rada nad Ministarstvom unutrašnjih poslova u Novom Sadu zbog osnovane sumnje u opstrukciju nakon dobijene krivične prijave protiv nasilničkog ponašanja Marka Bosanca Bosketa koji je na protestu pesnicom s leđa udario jednog od demonstranata - što je zabeleženo i kamerama.

 

To što se navodi da u prikupljanju dokaza nije utvrđen identitet počinioca - i pored snimka i prisustva brojnih svedoka, pokazuje svu eroziju sistema, koji naočigled svih dokaza, štiti miljenike režima, naročito u nasilju nad građanima.

 

Omiljeni mladi preduzetnik donedavnog gradonačlenika Novog Sada Miloša Vučevića, a sada ministra i predsednika cele SNS, bio je i “kum” Grada na gradskoj slavi, verovatno kao proslavljeni predvodnik uličnih batinaša. Zbog toga nikada nećemo odustati od borbe za Srbiju bez nasilja i za zemlju u kojoj će pravosuđe samo procesuirati ovakve nasilnike, umesto da odbacuje i dokazanu prijavu oštećenih građana.

 

Narodna poslanica dr Danijela Grujić