Miljuš: Ne slažemo se sa Vučićem ni u čemu, ali nismo opozicija Srbiji

 30. januar 2023. 00:00

Član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš gostujući u Novom danu na N1, rekao je da se ‚‚SSP ne slaže ni u čemu sa Vučićem,  ali da nije opozicija Srbiji da bi srušili Vučića". "SSP Vučića nikada nije podržao i ne podržava ga ni u čemu. Podržaćemo ono što je dobro za Srbiju i njenu budućnost i tražimo da se francusko-nemački sporazum učini javnim", rekao je on.
 
‚‚Mi danas u Srbiji živimo u zemlji koja je kao zarobljena između dve pogrešne politike. Jedne staroradikalske koja traži nemoguću reintegraciju Kosova, kleči na Gazimestanu i skandira parole na konferencijama za novinare, a zapravo nas vodi u konfrontaciju sa kontinetnom na kom živimo i u samoizolaciju. I druge novoradikalske, koja se godinama ponaša kao noj koji zabije glavu u pesak, koji kaže proći će još deset meseci, promeniće se međunarodne okolnosti i ne moramo da uradimo ništa. SSP nije ni za jedno ni drugo. Uskoro će biti 24 godine od ubistva Zorana Đinđića koji je bio u pravu kada kad je insistirao da moramo da donosimo odluke, jer vreme prolazi, a Srbija tapka u mestu. Moramo ne samo da znamo šta nećemo, nego da znamo i jasno kažemo i ono što hoćemo. Mi hoćemo da razgovaramo o svemu osim o priznanju Kosova i o tome da Srbija nekog uzme za ruku i uvede u UN. Hoćemo da uradimo sve da Srbija uđe u Evropsku uniju, jer je to najbolji okvir u kom ljudi mogu da žive ” rekao je Miljuš.
 

 
 

Miljuš je rekao da 10 godina neko pregovara o Kosovu bez pregovaračkog državnog okvira: 
 
‚‚ U tim pregovorima su po medijima pobeđivali, vodili 5:0, otvarali šampanjac, a danas vidimo da je sve to bila jedna velika predstava i laž‚‚ – rekao je član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš.
 
“Stranka slobode i pravde pre tri godine je napravila Deklaraciju o pomirenju sa albanskim narodom, neki su nas ismevali zbog toga. Pre dve godine tražili smo da se najvažnije institucije u državi uključe u razgovore o stanju u društvu uključujući i Kosovu, ali niko to nije hteo. Pre šest meseci smo na sednici Skupštine na kojoj je bio Vučić tražili da se napravi telo koje će napraviti pregovarački okvir za Kosovo i da u njemu budu parlamentarne grupe, nevladine organizacije, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Akademije nauka i umetnosti, članovi akademske zajednice - da bi probali da napravimo pregovarački okvir za Kosovo i Metohiju. I to je odbijeno. Ali, to ne znači da danas možemo da se stavimo u ulogu mapetovaca, da grickamo semenke i kažemo - on je to zakuvao, neka on to i reši. U pitanju je sudbina Srbije, a posledice bilo kakvog sporazuma ili nesporazuma neće snositi samo Vučić nego svi mi i sva naša deca”- rekao je član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš