Ministarka Đedović tvrdi da je država uštedela 50 miliona evra, a zapravo ih je uzela iz džepova građana

 03. novembar 2022. 00:00

Tvrdnjom da je pomeranjem početka grejne sezone država ostvarila uštedu od više od 50 miliona evra ministarka Đedović obmanjuje javnost, jer taj novac država nije uštedela, već ga je uzela iz džepova  gražana.
Ušteda bi bila da su se Vlada i ministri odrekli nekih sopstvenih privilegija ili besmislenih preplaćenih i koruptivnih projekata,a to se nije desilo. Ovo je prevara građana koji su od aprila do okrobra, dakle van grejne sezone plaćali grejanje unapred da bi ono otpočelo 15.oktobra. Građani tokom cele godine plaćaju grejanje, a obaveza države je da toplotnu energiju za taj novac bezuslovno isporučuje od 15.oktobra do 15. aprila kroz sistem daljinskog grejanja. Ako trajanje grejne sezone može da se promeni odlukom Vlade, to znači da kako je sada odložen početak grejanja može na proleće da bude skraćena grejna sezona,a da građani plaćaju sve vreme kao da je sve regularno.

Kao jedino pravno moguće rešenje, Stranka slobode i pravde (SSP) poziva Vladu, da uz izvinjenje zbog neizvršene usluge, naloži toplanama da vrate novac građanima za toplotnu energiju koja je plaćena, a nije isporučivana od 15. oktobra do 1. novembra. To je jedino moguće zakonsko rešenje. Ukoliko se to ne desi realno je očekivati da deo građana prestane da plaća račune pozivajući se na to da im nije isporučeno ono što su platili.


Stranka slobode i pravde