Nikezić: Ministre Mali, još 2018. ste izjavili da je “u narednih par godina cilj da minimalna zarada dostigne iznos minimnalne potrošačke korpe”

 25. avgust 2023. 11:09

Ministre Mali, 
 Još 2018. ste izjavili da je “u narednih par godina cilj da minimalna zarada dostigne iznos minimnalne potrošačke korpe”, da biste 2021. godine najavili da “minimalna zarada stiže minimalnu potrošačku korpu do kraja 2023. godine”, samo da biste danas, na isteku roka koji ste obećali, izjavili da “minimalna zarada nema nikave veze sa minimalnom potrošačkom korpom”.  
 
Time ste priznali da ste pet godina zamajavali i na kraju prevarili predstavnike sindikata i preko 400.000 radnika koji primaju minimalac, ali i potvrdili da minimalac i minimalna potrošačka korpa neće biti izjednačeni dok ste vi na vlasti.
 Zato nam je neophodna promena nakaradnog sistema koji ste stvorili u poslednjih 11 godina i sprovođenje konkretnih mera SSP-a, koje podrazumevaju da se odmah: ubrzaju evropske integracije, podrži domaća privreda umesto šačice stranih investitora, izborimo sa korupcijom nasuprot opštoj kriminalizaciji društva, ograniče marže za 100 osnovnih životnih namirnica umesto povećanja cene struje, gasa i komunalija,  uloži u domaću poljoprivredu umesto uvoza hrane, povećaju plate u zdravstvu, obrazovanju, kulturi, nauci...umesto samo specijalcima i tenkistima. Ljudima u Srbiji je, danas više nego ikad,  jasno da vi nemate ni znanja ni volje da ove mere sprovedete.
Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde