SSP Avalski venac: Opština renovira mesne zajednice dok deci u Jajincima ukida prostor za predškolsko obrazovanje

 11. septembar 2023. 11:50

“Opština Voždovac je za renoviranje MZ Beli potok i malterisanje i vraćanje stare stolarije u MZ Ripanj potrošila 281.000 evra” izjavila je Slavica Đorđević iz Stranke slobode i pravde Avalski venac i dodaje da je na oba tendera izabrana najskuplja ponuda.

"Pitamo predsednicu Opštine Ivanu Tomić Ilić da li zna da u podavalskim naseljima nema dovoljno predškolskih ustanova, a da je zatvorena jedina predškolska grupa u naselju Jajinci pa deca moraju da putuju kako bi išla u pripremni razred koji je obavezan. Ako ne zna za probleme građana, onda odmah mora da podnese ostavku. Ako zna i pored toga ulaže novac u rekonstrukciju mesnih zajednica, onda to znači da samo želi da obezbedi dobre uslove za rad svojim stranačkim kolegama koji su isključivi korisnici prostorija mesnih zajdnica, pa se zato pripremaju MZ u Ripnju i Belom potoku. Ako je ovo drugo tačno onda osim nestručnosti i bahatosti moramo reći da opštinska vlast na Voždovcu, budžtska sredstva koristi  nenamenski za šta postoji i pravna odgovornost" izjavila je Đorđević.

"Dok čekamo odgovor podsećamo predsednicu Opštine Ivanu Tomić Ilić da još nije odgovorila na našu inicijativu koju smo joj poslali pre 7 dana o pretvaranju prostorija MZ “Jajinci” u prostor za predškolsku grupu koju su ukinuli" zaključila je Đorđević.