SSP Inđija: Otkaz zbog kritike i slobodnog mišljenja

 18. januar 2023. 00:00

Najnoviji događaj koji je potresao javnost u Inđiji je još jedan dokaz da se inđijska vlast sveti i proganja ljude zbog slobodnog mišljenja.
Naime, Slađanu Farkić zaposlenu u JKP "Komunalac" je u sredu 4. januara dočekao otkaz nakon što je, kako navodi, javno kritikovala inđijsku vlast i rukovodstvo vrtića "Sunce" zbog zanemarivanja dece. Tome su već prethodile uvrede Slađaninih nadređenih na nacionalnoj osnovi, a uvod u izbacivanje sa posla bila je poruka predsednika Opštine Inđija Vladimira Gaka od 29.12.2022. u kojoj joj je poručio: “Svako ima pravo da bude opozicija, ali će takav tretman i imati.”


Nakon toga, baš u vreme praznika i gotovo neradnih dana, neverovatnom brzinom Slađana je prvo obaveštena da je tehnološki višak, a odmah potom usledio je i otkaz, a Slađana, zbog svog slobodnog mišljenja van radnog vremena, u šestoj deceniji života, ostala na ulici. 

Tražimo od poverenice za zaštitu ravnopravnost Brankice Jankovic i pokrajinske zaštitnice građana Dragane Ćorić da hitno reaguju kako bi Slađana bila vraćena na posao i kako više niko nikada ne bi bio meta odmazde lokalnih kabadahija koji se ponašaju kao da su javna preduzeća privatna ili partijska, kažnjavajući zaposlene zbog ustavom zagarantovanog prava na slobodu mišljenja, a kamoli zbog nacionalne pripadnosti.

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde Inđija