Stefanović: Vulin i ovaj režim su zgazili ono čime se Srbija ponosila

 01. avgust 2023. 18:49

Danas je sud u Moskvi potvrdio najvišu zatvorsku kaznu od 25 godina robije za ruskog opozicionara Vladimira Kara Murzu. To je surova realnost nedostatka slobode i demokratije u današnjoj Rusiji, ali i razlog da se podsetimo da su srpski režim i Aleksandar Vulin pomogli ruskim vlastima u praćenju i prisluškivanju ruskih opozicionara koji su se sakupili u Beogradu, očekujući da je Srbija država koja poštuje svoje goste i koja štiti sve koji drugačije misle. 

 

Vulin je nakon toga podatke o praćenju ruskih opozicionara odneo lično u Moskvu čime je potvrdio naše strahove i upozorenja da je ova vlast od Srbije napravila tacnu za strane sile. Nezapamćen je čin snishodljivosti i urušavanja državnih interesa od strane Vulina, tada ministra policije, koji danas može biti srećan jer čovek koga je progonio za račun strane sile odlazi u zatvor na 25 godina, teško narušenog zdravlja.

 

Srbija je uvek bila zemlja koja je štitila borce za slobodu i one koji su zbog te borbe proganjani u svojim zemljama. Za vreme Knjaza Miloša je Srbija bila zemlja u koju kad nogom stupi rob, postaje slobodan čovek. Vulin i ovaj režim koji misle da je služiti stranoj sili jednako patriotizam su zgazili na ono čime se Srbija ponosila i ponizili su čast i osećaj svakog domaćina koji čuva i brani svoje goste. Ova sramota će biti samo jedna u dugom nizu sramota i štete koju čini ova vlast.

 

Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde