Tepić: Inspektore koji su otkrili Jovanjicu od sinoć čuva SAJ, pobeda građana!

 05. septembar 2023. 10:46

„Došli smo do jedne od važnih pobeda, ujedinjeni  u prvom redu sa građanima i naročito zahvaljujući hrabrosti inspektora Milenkovića i Mitića. Želim da obavestim javnost da ih od sinoć čuva Specijalna antiteroristička jedinica onako kako smo juče tražili od ministra Gašića, a koji im je prethodno uputio drugu jedinicu je za koju su inspektori Milenković i Mitić odbili da ih čuva“ Izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na današnjoj konferenciji za štampu i dodala da je vlast u  međuvremenu pokušala da ispinuje da su prvo tražili zaštitu i lično obezbeđenje zbog dokaza da im se sprema ubistvo, likvidacija, a onda su to odbili, to nije tačno.

 

„Mi smo još juče tražili da nam se dostave na uvid njihove izjave date u Trećem odeljenju prvog septembra u petak, i u Upravi kriminalističke policije u subotu drugog septembra i pitali smo i ministra Gašića kako je mogao da im dodeli jedinu jedinicu koju nije smeo da im dodeli zato što se njihov komandant Marko Kričak u operativnim saznanjima povezuje sa kriminalnim klanom. Smtaram ovo pobedom i hrabrošću inspektora Mitića i Milenkovića da ostanu dosledni u dekriminlaziacji MUP-a. MUP je ovim priznao ozbiljnost njihove ugroženosti. Država je morala na kraju da prizna da jesu ugroženi i da su im životi u opasnosti jer kako bi Gašić drugačije poslušao i naš predlog da im se dodeli SAJ“ izjavila je Tepić.

 

„To je poruka i Vladimiru Đukanoviću koji sedi u poslaničkim klupama i brani prvooptuženog Koluviju. To je poruka svim zlonamernim ljudima iz režima  koji su sve vreme govorili da inspektori lažu, sada su dokazali, čak i ovakav demontirani MUP, da su ineptkori bili u pravu. Čestitam i svojim kolegama, a naročito građanima Srbije koji nisu dozvolili da ovaj slučaj ostane ispod radara“ zaključila je ona.

Pozvala je građane sutra ispred Specijalnog suda u devet sati, kako bi pružili podršku inspektoru Isakovu da i taj slučaj ne bi ostao zataškan.