Tepić u Rači: Srbiji potreban Zakon o specijalnom antikorupcijskom tužiocu

 01. april 2023. 13:00

- Čak i da Srbija ima svoje Laure i vrhunske antikorupcijske tužiteljke koje rade po zakonima ove zemlje, a ne kao Zagorka Dolovac samo “zakonu ćutanja”, one bi bez svoje posebne tužilačke policije opet bile saplitane i sabotirane. Zato je Srbiji potreban Zakon o specijalnom antikorupcijskom tužiocu za visoku korupciju, koji smo mi iz SSP pripremili po ugledu na zakone po kojima je u Rumuniji postupala čuvena tužiteljka Laura Kodruca Keveši, a kojim bi se uspostavila upravo ta tužilačka policija, specijalizovana za visoku korupciju sa pravnim i finansijskim forenzičarima. I ključno - ona bi bila odgovorna tom specijalnom tužiocu, a ne Vulinima, Gašićima, Stefanovićima”, izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u Rači na tribini “Srbija u EU 2030”.


Tepićeva je okupljene podsetila da svaka otkrivena malverzacija, svaka korupcionaška afera koju je otkrila imala je za cilj da objasni da svaka ta “kombinacija” zavlačenja ruke u državni budžet znači toliko manje novca za veće plate i penzije, poljoprivrednike, domaće privrednike, ulaganje u mlade, umesto da ih neko “časti” za izborni glas, a onda na njih zaboravi dok napuštaju Srbiju zbog nemoći da se zaposle, leče, napreduju bez “veze”, odnosno korupcije.
“Da bi Srbija postala deo Evropske unije 2030. mora se izboriti i sa visokom korupcijom i kriminalom, a ovaj Zakon je jedini pravi način za to” zaključila je Tepić.

- Pad broja stanovnika za skoro 16% procenata nam ukazuje na loše stanje u opštini Rača. Stanje u ovoj opštini najbolje oslikava Karađorđev dom, umesto da je danas jedan od bisera Rače, značajan i za Raču i celu Šumadiju, potpuno je devastiran. Stranka slobode i pravde se zalaže za formiranje Regionalne turističke organizacije Šumadije, samo objedinjavanjem turističke ponude cele regije podižemo njenu atraktivnost kao i broj dana zadržavanja gostiju u ovom izuzetno lepom kraju naše zemlje. Da bi se turizam iskoristio u punom kapacitetu potrebno je investirati kako u objekat Karađorđevog doma tako i u sve bitne objekte u našem regionu, a koji moraju biti stavljeni u funkciju razvoja turizma, rekao je u Rači narodni poslanik Dalibor Jekić