Tepić: Vučić ide kod Vulinovog kuma na PINK da brani Vulina

 14. jul 2023. 09:19

Postavlja se pitanje šta rade naše institucije, jer su ovo toliko teške otpužbe za Aleksandra Vulina, za organizovani kriminal, kao da se sam organizovao, za umešanost u trgovinu drogom kao da je sam sa sobom trgovao, za trgovimu oružjem. Sve to podrazumeva čitavu mrežu učesnika. Ja sam zaista očekivala da tužilaz Nenadić za organizovani kriminal koji nije toliko poznat našoj javnosti momentalno izađe i kaže kakvu je istragu otpočeo i šta je naložio policiji. Umesto toga da tužioc pokrene istragu i da imamo reakciju kada ceo sistem treba da odbrani svoju čast, imamo Aleksandra Vučića koji ide na televiziju PINK kod Željka Mitrovića, kuma tog Aleksandra Vulina da priča o tom Vulinu, dakle, kod Mitrovića za kog se takođe vezuju narkotici kao i za Vulina. Dragan Đilas je danas izjavio da ovde nije bitan Vulin, nego Vučić koji ga godinama postavlja na senzitivne funkcije. Vulin nije bio samo ministar tri puta, bio je i ministar bez portfelja, bio je i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je u Vladi neprestano od kada je Srpska napredna stranka na vlasti, izjavila je potpredsednica SSP i šefica poslaničke grupe “Ujedinjeni” Marinika Tepić večeras na televiziji N1.

 

 

 

 

Tepić je najavila osnovanje anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti i činjenica koje su dovele do dve tragedije u narednih sedam do deset dana nakon čega bi, kako očekuje, počeo sa radom.

-Insitisraću na tome da pred anketni odbor pozovem predstavnike dve fabrike zla Pinka i Hepija, predstavnicu REM-a Oliveru Zekić, Više javno tužilaštvo koje je 2020. oslobodilo ubicu iz Mladenovca, ali i predstavnike policije, bivšu i sadašnju direktorku škole Vladislav Ribnikar ali i sve druge aktere koji su na neki način imali odgovornost pre, tokom i nakon tragedija, da pred očima javnosti svedoče. Nakon 30 dana on će usvojiti predloge i zaključke i dobro je što ćemo u tome opet imati raspravu u plenumu.

 

 

Tepić je izjavila da su odgovornost i krivica sada usmereni na ubice, ali da postoji osnovana sumnja da je sistem zakazao kao i da je nasilje nakon tih događaja eskaliralo.

-Nisu mogli više da se nose sa nasiljem u školama i onda su presekli i završili školsku godinu, otprilike nema škole - nema nasilja. Škola kreće za dva meseca, jako je važno da pred početak nove školske godine imamo neke mere, zaključke, a ako je potrebno čak i da se odloži početak školske godine. Mislim da će to svi podržati ako država nije spremna to da obezbedi. Ovo je prva prava kriza sa kojom se suočavaju i pogubili su se, do sada simulirali krize i igrali se dobrog i lošeg policajca, zaključila je Tepić.