Zečević: Zašto u Pančevu roditelji moraju da plaćaju obezbeđnje u školama?

 19. septembar 2023. 15:10

Dok nas Vučić ubeđuje da živimo nikad bolje u Pančevu roditelji moraju da plaćaju fizičko obezbeđenje u školama jer grad finansira samo jednu smenu iako većina škola radi u dve, izjavila je Nataša Zečević, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Pančevu i nastavila: 
-Nema u tom Vučićevom zlatnom dobu ni novca za besplatne udžbenike đaka u Pančevu. Izdvajanja za materijalne troškove su manja nego pre, a naše škole, školska dvorišta i nastavna sredstva su zapušteni. Od svega što je mogao da uradi za svu decu Pančeva, gradonačelnik Aleksandar Stevanović je poslao čestitku i okačio lepu sliku. 
 Ispred Stranke slobode i pravde Zečevic od gradonačelnika i Gradske uprave zahteva da grad finansira fizičko obezbeđenje u obe smene, besplatne udžbenike i besplatan prevoz srednjoškolaca i tvrdi da ukoliko grad ne uradi ništa od ovoga ili predsednik govori neistinu kada priča o uspešnoj ekonomiji ili gradonačelnik Aleksandar Stevanović smatra da je od bezbednosti i obrazovanja dece važnije da naše pare troši na prevrtanje kocki u priobalju, uličnu rasvetu koja slabo radi ili finansiranje fudbalskog kluba Železničar. 
"Uskoro će izbori na kojima građani biraju da li deca i dalje treba da idu u neuređene škole sa zapuštenim dvorištima u kojima se šetkaju raznorazni tipovi, gde ih uče prosvetni radnici sa platama ispod republičkog proseka ili smatraju da deca zaslužuju da se školuju kao njihovi vršnjaci bilo gde u Evropi" ističe Zečević i poručuje da Stranka slobode i pravde ima jasan plan koji garantuje da će naša deca ići u bezbedne i uređene škole, sa razredima od 20 dece gde će ih učiti prosvetni radnici sa minimalnom platom od 100.000 dinara. Mi znamo da se Srbija najbolje brani obrazovanjem i da ono nije trošak, već investiciji u budućnost.