Đilas u Vrbasu: Građani su saterani u ćošak, cene hrane divljaju – režim uništava poljoprivredu

 23. septembar 2022. 00:00

Dragan Đilas je u razgovoru sa članovima stranke i građanima Vrbasa rekao da su građani s pravom zabrinuti, jer Srbija jeste saterana u ćošak, što priznaje i režim.

“U Srbiji vladaju nestašice mleka. Za to nam nije kriv ni rat u Ukrajini, ni niko spolja. Kriva je vlast koja je uništila stočni fond i dopustila da se zatvaraju mlekare. To ljudi u Vrbasu vide svojim okom. Danas ne radi mlekara “Dana” u Vrbasu, a Matijević je poklao 981 muznih grla krava u poljoprivrednom kombinatu “Sava Kovačević” i otpustio polovinu radnika, tačnije njih 250 zaposlenih. Slično je i Al Dahra uradila i sa PKB-om u Beogradu”, rekao je Đilas i nastavio:

“Građani su saterani u ćošak i zbog toga što cene prehrambenih proizvoda divljaju. Ni za to nam nije kriv niko drugi, već režim koji uništava poljoprivredu i poljoprivrednike.
I opet vi to u Vrbasu najbolje vidite. Oni nisu u stanju ni kanale da očiste, a kamoli da obezbede subvencije i gorivo bez akcize, na kojima insistiramo već duže vreme.

Srbija je saterana u ćošak, nastavio je Đilas, jer moramo da uvozimo struju. Dok EU uvodi mere štednje, jer nema dovoljno gasa zbog prekida snabdevanja iz Rusije, Srbija štedi jer više nema para za uvoz gasa i struje, zbog kolapsa srpskog energetskog sistema. Ni za to nam, dakle nije kriv niko spolja, već nesposobni direktor, vlasnik pečenjare, kao i neodgovorna ministarka, koji su nas doveli u poziciju da moramo da uvozimo struju za milijardu evra godišnje”.

Odgovarajući na pitanja, Dragan Đilas je naglasio da država može i mora da se vodi drugačije, te da su nam u teškim vremenima potrebni stručni i odgovorni ljudi, a ne politički avanturizam i neznanje i zaključio:

“SSP ima plan zasnovan na ekonomskom patriotizmu koji u fokus stavlja interes Srbije. On se zasniva na ulaganju u proizvodnju hrane, energetiku i IT sektor i garantuje dobar život, jer je to zadatak svake odgovorne vlasti”.