Šerbula: Cenu nestručnosti režima najviše plaćaju deca

 15. septembar 2023. 18:50

Cenu nestručnosti ovog gradskog režima plaćaju najviše deca. To se jasno vidi na primeru petočlane porodice sa tri devojčice za koje nema mesta u vrtiću jer je zaposlen samo otac. Majka ne radi jer nema ko da čuva decu. Za njih mesta ima samo u privatnom vrtiću za čiji boravak bi roditelji morali da doplate oko 20.000 dinara mesečno, koje nemaju.

Ovaj primer koji nije jedini najbolje demantuje priču gradskih čelnika da svako dete u Beogradu ima mesto u vrtiću. NIko od odgovornih se nije susreo sa roditeljima za čiju decu nema mesta u državnim vrtićima i nije ih pitao da li mogu da plate jos 100 evra svakog meseca.

Nema sumnje da je subvencionisanje privatnih vrtića dobra vest ali to ne može da bude trajna već samo privremena mera. Uporedo sa ovom privremenom merom Grad je morao da ubrzano radi na izgradnji i otvaranju novih državnih vrtića. To ova vlast ne radi i to je činjenica da ih problemi građana ne interesuju i da ne planiraju da se time bave. Ovakvih primera nesručnosti, bahatosti i korumpiranosti ima na svakom ćošku i zato Vučić i Šapić beže od novih izbora kao đavo od krsta. Svesni su i Šapić i Mali i Vesić i Vučić da ih Beograd ne želi.

Tijana Šerbula, potpredsednica GrO Stranke slobode i pravde Beograd