Šta se dešava sa proverom Šapićeve imovine?

 23. mart 2023. 18:50

Vladajuću većinu ne zanima da li je njihov član Aleksandar Šapić prekršio zakon ili ne. Na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije, narodni poslanik i odbornik grada Beograda prof. dr Vladimir Obradović, član "Ujedinjenih" ispred SSP, zatražio je da se na dnevni red sednice uvrsti i zahtev za vanrednim izveštajem Agencije za sprečavanje korupcije o vanrednoj kontroli imovine gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Kako je javnost iz sredstava javnog informisanja saznala da postoji osnovana sumnja da Aleksandar Šapić nije prijavio svoju vilu u Trstu ili nije njenu prijavio celokupnu površinu, kao ni devizni depozit iz koga je ta vila kupljena, Obradović smatra da članovi Odbora, narodni poslanici i građani treba da dobiju o tome zvaničnu informaciju od Agencije.

Predsednik Odbora Veroljub Arsić iz SNS-a, odgovorio je da Odbor nije nadležan za to i da poslanik Obradović treba da iskoristi instituciju poslaničkog pitanja i dobije traženu informaciju, iako u članu 55. Poslovnika Narodne skupštine stoji da se ovaj Odbor, između ostalog bavi i drugim pitanjima iz oblasti borbe protiv korupcije.

Za predlog prof. dr Vladimira Obradovića, glasalo je 5 poslanika opozicije, jedan poslanik je bio protiv, dok osam predstavnika vladajuće koalicije nisu glasali ni za ni protiv. Vladimir Obradović će u narednom periodu podneti poslaničko pitanje i o tome obavestiti javnost.