Borko Stefanović razgovarao sa visokim zvaničnicima švedske Vlade u Stokholmu 

 02. mart 2023. 15:40

Potpredsednik Narodne skupštine i predsednik Odbora za spoljne poslove, Borko Stefanović, tokom posete Stokholmu povodom učešća na Interparlamentarnoj konferenciji o Zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici i Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici Evropske unije, imao je danas sadržajne sastanke sa visokim zvaničnicima švedske Vlade i Ministarstva spoljnih poslova zaduženih za Zapadni Balkan.

Predsednik Odbora se sastao sa Kristijanom Danijelsonom, državnim sekretarom u Ministarstvu za evropske poslove i specijalnim savetnikom predsednika Vlade Švedske i sa ambasadorkom Veronikom Vand-Danijelson, šeficom Odeljenja za Evropu i Severnu Ameriku u Ministarstvu spoljnih poslova Švedske.

Tokom susreta, razgovaralo se o bilateralnoj saradnji dve zemlje, procesu evropskih integracija Srbije i nastavku podrške Švedske na tom putu, posebno tokom aktuelnog predsedavanja Savetom Evropske unije. Bilo je reči i o dijalogu između Beograda i Prištine, reformama i demokratskom razvoju Srbije i aktuelnoj situaciji u Evropi tokom ukrajinske krize. Stefanović je zahvalio na pomoći i podršci Švedske u oblasti zaštite životne sredine, zelene energije i vladavine prava i pozvao na intenziviranje političke i parlamentarne saradnje razmenom delegacija i veći plasman švedskih investicija u Srbiju.