Dr Srzentić: Zahtevamo od direktora UKC Srbije prof. Ašanina da zaštiti zaposlene u bolnici "dr Laza Lazarević"

 22. mart 2023. 16:00

To što je vd direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ dr. Ivana Stašević Karličić izdala upozorenje o otkazu ugovora o radu za 47 svojih kolega i tako pokrenula proceduru otkaza za sve njih, a samo zato što su štrajkovali, samo je novi dokaz o potpunom slomu zdravstva u Srbiji, - istakla je prim. dr sc. med. Snežana Jovanović Srzentić, predsednica Resornog odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde i dodala da je ovo beskrupolozan, osvetnički i sramotan čin dr Stašević Karličić koja je na mesto direktorke i došla kao partijski vojnik.

- Posebno zabrinjava, nastavila je Jovanović Srzentić, to što direktorka Stašević Karličić zbog sukoba sa svojim kolegama koji su više od pola godine u štrajku ugrožava rad ove zdravstvene ustanove zbog čega je zahtev za njenu smenu potpisala i ministarka zdravlja dr. Danica Grujičić.

- Svima je jasno da su naše zdravstvene ustanove postale plen stranaka na vlasti, a dr Stašević Karličić ovim svojim činom pokazuje da je ne interesuju ni pacijenti ni zakon koji jasno definiše kada i kako može nekom da da otkaz, objašnjava Jovanović Srzentić i u ime Resornog odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde zahteva od v.d. direkora Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije prof. dr Milike Ašanina da se odmah izjasni o ovom činu i zaštiti lekare, sestre medicinske tehničare i administrativne radnike čijom egzistencijom i karijerama se poigrava direktorka bolnice "dr Laza Lazarević".