Dr Vrsajkov: Kada će Grad preuzeti finansiranje obezbeđenja u školama?

 18. septembar 2023. 10:03

Početkom nove školske godine u Novom Sadu za mnoge roditelje tema školskog obezbeđenja postaje jedna od najvažnijih, ali i najbolnijih. Tragedija u „Ribnikaru” i prevelik nivo nasilja, kako u školama, tako i u celom društvu, ojačali su uverenje novosadskih roditelja da su neophodni svi dodatni načini obezbeđenja njihove dece, a školsko obezbeđenje prema iskustvima prosvetnih radnika, dece i roditelja svakako pomaže u tome. 

 

Nažalost, problemi u plaćanju školskog obezbeđenja i neodgovarajuće sistemsko rešenje njihove uloge doveli su do toga da neke novosadske škole više nemaju školsko obezbeđenje dok su se u drugim školama, zbog loše naplate, računi za obezbeđenje povećali za 100%. Ovakva situacija, gde neka deca imaju obezbeđenje, a druga nemaju, dok neki roditelji plaćaju obezbeđenje tuđe dece - apsolutno je neodrživa.
 Stranka slobode i pravde Novi Sad zahteva od gradske vlasti da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima hitno preuzme plaćanje školskog obezbeđenja u svim novosadskim školama. Izbori su blizu i vlast SNS u gradu broji poslednje mesece ali zato je njihova sramota što ćute o ovom problemu još veća. Ukoliko bi smanjili svoje koruptivne kombinacije i izvlačenje novca Novosađana za privatne šeme, u budžetu bi bilo dovoljno novca i za obezbeđenje školaraca. 
 SSP Novi Sad obećava svojim sugrađanima da ćemo po dolasku na vlast sistemski rešiti, kako ulogu, tako i finansiranje školskog obezbeđenja, i time svakako povećati bezbednost naše dece. 
 Dr Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde