Dugogodišnja nemarna politika vladajuće SNS ne rešava probleme mladih

 14. februar 2023. 15:13

Mladi u Novom Pazaru imaju potrebu da konstantno ukazuju i upozoravaju na mnogostruke probleme na koje nailaze u svom gradu, a koji se tiču suočavanja sa nepotizmom, stranačkim zapošljavanjem i drugim oblicima i posledicama korupcije. Mladi u Novom Pazaru su ucenjeni da budu politički opredeljeni kako bi mogli da se zaposle. Zbog toga, veliki broj njih radi “na crno” na opasnim poslovima u inostranstvu. Takođe, njihovi problemi se vezuju za nerazvijenu ekonomiju, nizak životni standard, nefunkcionalan gradski saobraćaj i zagađenu životnu sredinu.

 

Uzrok ovih problema jeste dugogodišnja nemarna politika vladajuće SNS, koja ne doprinosi poboljšanju položaja mladih, već donosi nefunkcionalne akcione planove koji im služe kao izgovor za njihovo prividno bavljenje problemima mladih. Postojeći problemi se ne rešavaju, a mladi ne vide bilo kakvu perspektivu za svoju budućnost u Novom Pazaru.

Ukazujemo na potrebu sprovođenja javnih konkursa pri zapošljavanju, predlažemo da se omogući studentima iz okolnih krajeva da budu smešteni u funkcionalnim studentskim domovima u Novom Pazaru, da grad ulaže u izgradnju novih sportskih terena i teretana na otvorenom, kao i u nagrađivanje najuspešnih u oblasti obrazovanja i sporta.

Irma Koca, mladi SSP Novi Pazar