Nikezić: Tomislave, gde ste bili godinu dana da smanjite cene osnovnih životnih proizvoda kada je to SSP predlagao, već ste tvrdili da to ne može?!

 08. septembar 2023. 12:00

Ako je i od Tomislava Momirovića previše je. Godinu dana predlažemo da, kao u Kanadi, trgovinski lanci pred Parlamentom objasne strukturu cena hrane, godinu dana iznosimo podatke da su trgovci napravili ogromne profite koristeći inflaciju i tražimo da im se oporezuje ekstra profit, godinu dana tražimo da se utvrdi struktura cena 100 osnovnih proizvoda...

Posle godinu dana ministar Tomislav Momirović 8.avgusta ove godine izjavljuje „ne možemo u demokratskom društvu da regulišemo cene“ i "nisu tolike marže u trgovinskim lancima, a profitna stopa im je niska“.

I onda samo mesec dana kasnije veliki preokret! Ipak može! Ministar Momirović pregovara sa predstavnicima trgivinskih lanaca i obećava smanjenej cena!

Pa gde si bio prethodnih godinu dana Tomislave? Zašto nisi ovo uradio kad smo ti rekli? Koliko desetina i stotina hiljada dinara su građani Srbije dali trgovcima više nego što su morali, jer se ti nisi bavio svojim poslom, nego Zakonom o konverziji, koji je tvojoj porodičnoj kompaniji doneo milione evra zarade?

Ministre Momiroviću,
Vi ste pravi simbol ove vlasti i načina na koji već 11 godina vodi državu - interes drugih je uvek ispred interesa građana.
 
Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde

POGLEDAJTE JOŠ: