Poslanička grupa “Ujedinjeni” menja naziv u “Pravac Evropa”

 19. jul 2023. 11:39

Poslanička grupa "Ujedinjeni" menja naziv u "Pravac Evropa", rekla je potpredsednica SSP Marinika Tepić na konferenciji u holu Skupštine.

 

Tepić je rekla da Stranka slobode i pravde zajedno sa svojim partnerima iz Pokreta slobodnih građana, Sindikata Sloga, Pokreta za preokret i nestranačkim istaknutim ličnostima time  jasno želi da poruči i na ovaj način da je Pravac Evropa i članstvo u EU jedini dobar pravac za nase građane i našu državu.

 

-Na našu veliku žalost ova vlast već 10 godina pokazuje da nema ni znanja, ni kapaciteta, a ni želje da Srbiju uvede u EU, cinična je izjava ministarke za evrointegracije Tanje Miščević da tobož do 2025. ova vlast može da ispuni uslove za status punopravnog člana Evropske unije. Ova vlast je najdirektnija prepreka Srbije za punopravno članstvo u EU, ova vlast je blokirala proces intergracija već pet godina. 

 

“Zamislite Srbiju u kojoj imamo vladavinu prava, slobodne medije, slobodne izbore, ljudska prava na najvišem nivou, punu demokratiju, borbu protiv korupcije i kriminala onako kakva treba da bude, pa nema Srpske napredne stranke sa svojim partnerima tada na vlasti u Srbiji. Reforme ka EU intergacijama znače pad ove vlasti zato će ova vlast sve više da nas udaljava od EU” zaključila je Tepić.