SSP Kikinda: Pa zar Vi, gospodine Jovanov, niste sada partijske kolege sa onima koji su tada bili deo vlasti za koju danas tvrdite da je podelila 500.000 otkaza?

 22. septembar 2023. 17:00

Gospodine Jovanov,

moraćete građanima da objasnite kako neko ko nema dan radnog staža poput Aleksandra Vučića govori istinu, a predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, laže?

Žuti, 2008. godina?

Pa zar Vi, gospodine Jovanov, niste sada partijske kolege sa onima koji su tada bili deo vlasti za koju danas tvrdite da je podelila 500.000 otkaza?
Osvrnite se oko sebe!

Kad smo već kod toga ko je kakve mere predlagao i donosio, da Vas podsetimo - Dragan Đilas je bio gradonačelnik Beograda pet godina, duplo manje nego što ste vi na vlasti i za to vreme je, između ostalog, ne samo predlagao, već i realizovao:

- dva mosta i na trećem su započeti radovi

- rekonstruisano je desetine bulevara, petlji i ulica

- 44 nova vrtića, a 77 kompletno renoviranih, dotiran je boravak za svih 65.000 dece

- 14 novoizgrađenih fiskulturnih sala, devet osnovnih škola, dvanaest dograđeno i adaptirano, a 29 sanirano, ugrađeno je 120.000 ormarića i obezbeđena po dva kompleta besplatnih udžbenika za sve osnovce

- četiri nova doma zdravlja

- zaposlenima u predškolskim ustanovama su povećane plate, o trošku grada su zapošljavane medicinske sestre i lekari, a niko ni u jednom gradskom preduzeću nije dobio otkaz.

- asfaltirano je 1.859 ulica ukupne dužine preko hiljadu kilometara

- izgrađeno je 25 modernih dečijih igrališta i 34 teretane na otvorenom, rekonstruisano 13 parkova

Mehanizacija i zalivni sistem su obnovljeni i modernizoavani
- izgrađen novi sistem za navodnjavanje 600 hektara obradivih poljoprivrednih površina u Grockoj

- obnovljen je vozni park gradskog prevoza: 83 trolejbusa, 30 tramvaja, 157 autobusa, 10 autobusa na gas, 20 minibuseva i 200 niskopodnih zglobnih autobusa

- svakoga dana prevoženo je 4.000 osoba sa invaliditetom, a 600 dece i omladine ometene u razvoju imali su besplatni dnevni boravak i prevoz

- svakoga dana je bio obezbeđen besplatan obrok za 14.000 ljudi, a 60.000 Beograđana koristilo je neki od vidova pomoći za plaćanje komunalnih usluga

- finansirani su Svratište za decu sa ulice i Sigurna kuća za žrtve nasilja u porodici itd.

Ako zaista želite da pomognete građanima Srbije, recite im gde su nestale njihove pare?
Samo u 2022. godini državni revizori su utvrdili greške u finansijskim izveštajima u iznosu od 725 milijardi dinara i nepravilnosti u poslovanju u iznosu od 31 milijardu dinara.
Objasnite im odakle ministru finansija Siniši Malom 24 stana u Bugarskoj, odakle ministru unutrašnjih poslova Bati Gašiću i njegovoj porodici milioni evra, odakle savetnici predsednika države torbica od nekoliko hiljada evra, odakle svim vašim stranačkim kolegama stanovi, vile, apartmani?
Odajte narodu tu čarobnu formulu pa da svi građani na isti način kao i vaši saborci postanu imućni i bogati ljudi!

Ne smete da odgovorite?

E, baš zato nam je potrebna Deklaracija za sprečavanje propadanja Srbije, jer desetogodišnja vlast Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke može stati u jednu reč - LOPOVLUK!
Znamo mi da morate da branite šefa i vašu partiju, ali što bi rekao Jovan Jovanović Zmaj:

"Аko si pao, nemoj se ukaljati, ako si se ukaljao, nemoj se valjati."

GrO SSP Kikinda