SSP Topola: Koliko meseci je potrebno za sanaciju kvadrata plafona?

 15. septembar 2023. 15:43

Znamo da naprednjaci nisu neki ljubitelji knjiga i čitanja, što se svakodnevno može videti u medijima, ali da li bi bili ljubazni da ljubiteljima knjiga odgovorite koliko meseci je potrebno da se sanira jedan metar kvadratni plafona?
Prilikom obilnih junskih padavina oštećen je plafon u gradskoj biblioteci Radoje Domanović, tačnije jedan metar kvadratni istog. Nakon tri meseca rupa na plafonu i dalje stoji. Dok se u gradskoj biblioteci zapošljavaju stranački kadrovi i dok se botuje za vreme radnog vremena rupa u plafonu stoji, za to se nema novca, ni volje, ni svesti da se rupa mora popraviti.
Osim što je značajna za ljubitelje knjiga gradska biblioteka u Topoli ima i istorijsku vrednost jer je osnovana još davne 1909. godine, a od 2008. godine nalazi u objektu Stare varoške škole. U biblioteci se redovno održavaju promocije knjiga pa je posećuju i gosti koji nisu iz Topole kao ni iz Srbije pa rupa na plafonu predstavlja opasnost po goste i korsinike biblioteke jer svakog trenutka postoji mogućnost daljeg obrušavanja. Zato zahtevamo hitno rešavanje ovog problema kako ne bi došlo do situacija koje niko od nas ne želi.