Tepić u Skupštini: Nenad Stefanović grobar beogradskog tužilaštva

 24. februar 2023. 20:15

“Na delu nije borba protiv korupcije, već borba protiv onih koji se bore protiv korupcije. To pokazuje jučerašnja smena dve antikorupcijske tužiteljke u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Bojane Savović i Jasmine Paunović, koje su radile slučaj korupcije i pranja para u najsloženijem predmetu do sad - slučaj EPS, a sklonjene su samo zato što su radile svoj posao i usprotivile se šefu VJT Nenadu Stefanoviću da postupaju protivzakonito po njegovim usmenim nalozima. Ali to nije sve. Smenjena je ranije i tužiteljka Nataša Pavlica, koja je imala najviše predmeta o Nemanji Stajiću, donedavno prvom čoveku za ozakonjenje nelegalnih objekata u Beogradu, njoj su svi predmeti oduzeti, a ona premeštena. Kao što je juče smenjena Bojana Savović vodila i slučaj Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a”, rekla je danas na sednici Skupštine Srbije šefica poslaničke grupe "Ujedinjeni" i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.


Ona je kazala i da je umesto Bojane Savović uhapšene po njenom nalogu saslušavala potpuno druga tužiteljka Brankica Marić, koja inače radi na izmišljenoj poziciji – prvi zamenik za korupciju.

“Umesto ohrabrenja i nagrade, borba protiv korupcije i profesionalcima postaje trauma i ekstremno demorališuće i za druge tužioce koji isto ovako mesecima rade na nekim od najtežih predmeta, a onda vas samo jednog jutra smene i sve vam oduzmu. Uz to, nije nikakva tajna, o tome su pisali i mediji, da svi tužioci u VJT trpe šikanu od šefa Nenada Stefanovića”, zaključila je ona i naglasila - Nenad Stefanović nije šef VJT u Beogradu, Nenad Stefanović je grobar VJT u Beogradu.
 
Komentarišući dnveni red Tepić je rekla da je to trebalo naizgled da bude tehnička sednica, sa tehničkim izmenama jednog zakona, a da su ostalo “mahom ratifikacije sporazuma i izveštaji više poverenika i Agencije za sprečavanje korupcije, kao i izbor direktora Agencije”, ali da se ispostavilo da su na dnvenom redu “najneverovatnije stvari”

“Prvo, Izveštaj Agencije za sprečavanje korupcije je za 2021. godinu. Danas, u februaru 2023. Zašto nemamo i izveštaj za 2022.? Šta je to zakočilo ključni izveštaj Agencije, o periodu pre i nakon izbora?! Pa, nije bila raspuštena Agencija ako je bila raspuštena Skupština! Imamo Agenciju za sprečavanje korupcije koja zapravo ne postoji. Ona je, čast pojedinim profesionalcima koji su još uvek tamo, deo SNS stranačke organizacije koja služi tome da pokrije ljude režima kada se u javnosti pojavi neka informacija o njihovoj umešanosti u korupciju.” zaključila je Tepić.