U Kragujevcu samo opozicija obeležila dan mladih

 13. avgust 2023. 16:46

Juče je širom sveta, obeležen Međunarodni dan mladih - dan posvećen našoj budućnosti. U Kragujevcu je dan mladih prošao neprimećen što je jasan pokazatelj odnosa lokalne vlasti prema mladima. Naš grad trenutno se suočava sa zabrinjavajućim stanjem u pogledu podrške i perspektiva koje se pružaju mladima.
Pitanja kao što su zapošljavanje, obrazovanje, kultura, sport i rekreacija, ostaju bez adekvatnog odgovora zbog čega mladi osećaju nesigurnost i sve češće odlaze u potrazi za egzistencijom i dostojanstvom. Zbog toga se mi iz Stranke slobode i pravde pitamo čemu služe Kancelarija za mlade i pomoćnik gradonačelnika za omladinu?

Ovog puta ne želimo da upiremo prstom u odgovorne već kao najmasovnija politička omladina u Kragujevcu zahtevamo sastanak sa nadležnima kako bi im dostavili predloge za poboljšanje položaja mladih u našem gradu, kako ne bi dočekali još jednu Novu godinu u mraku. Neka današnji dan bude podsetnik svima da je ulaganje u mlade - ulaganje u bolju budućnost za sve nas. Zahtevamo odgovornost i akciju, kako bismo osigurali da naši mladi dobiju podršku i šanse koje zaslužuju. 

 Mladi Stranke slobode i pravde Kragujevac